The Parkpop Blues

Parkpop betekent voor mij en veel generatie-genoten 'a nice trip down to memory lane'. Samen met honderdduizenden mensen genietend van de muziek op de grote graspartijen rond twee podia. Al slenterend door het randgebeuren, picknickend en keuvelend ‘samen gezellig deel uitmakend van iets groters. We vierden vrijheid, blijheid en nieuwe ontmoetingen. Op een natuurlijke manier stapten we uit 'onze bubbel'. Het bracht Hagenees en Hagenaar, punk en kakker, blower en reli-kikker, jongeren vanuit alle wijken samen en in contact met elkaar en met de niet alledaagse muziekvormen en levensstijlen. Op Parkpop was iedereen gelijk maar niemand hetzelfde. Parkpop als feestje van jong zijn en nieuwe ideeën. Ik keerde geestelijk altijd een stukje rijker terug naar huis.

Lees meer »

De stadsplek.

Het pleintje voor Florencia in mijn wijk Kortenbos is een Haagse eigen stadsplek. Een plek in het centrum waar nog echt iedereen komt. Brandweermannen en buurtvaders, aannemers en klusjesmannen, ambtenaren en straatvegers, scooter-jeugd en winkel-fietsers en talloze moeders en vaders met kinderen. Deze plek is al generaties lang voor vele Hagenaars en Hagenezen een begrip. In een tijdperk dat het internet soms doorslaat en schade veroorzaakt aan het aanbod aan winkels en voorzieningen zijn dit soort stadsplekken van onschatbare waarde. Ontmoetingsplekken maken je straat, buurt of plein levendig. Ze versterken de kans voor ondernemers om aan terrassen, winkels en eethuizen een goede boterham te kunnen verdienen. De keuze is aan jou. Kom uit je bubbel, neem eens een kop koffie, een broodje of een biertje op zo'n plek bij jouw in de buurt.  Draag daarmee zelf bij aan een prettigere buurt, een gezellige binnenstad of een levendige boulevard. Laat weten welke stadsplek voor jou belangrijk is. Zodat ondernemers, stad en inwoners ze samen kunnen versterken. Ik hoor graag jouw verhaal. Info@haagseigen.nl

Lees meer »

Een prettig Den Haag toegewenst!

Allereerst een prettig Den Haag toegewenst. Na een eerste week van het nieuwe jaar vol politiek vandalisme lijkt me dit wel een passende nieuwjaarswens. Terwijl de Haagse circus-arena zich verder vult met ballengooiers, vuurspuwers en clowns, wrijven de Haagse redacties zich alvast tevreden in de handen. In Den Haag liggen de smeuïge verhalen voor het oprapen. Maar zeg nu eerlijk, zitten wij als Hagenezen en Hagenaars wel te wachten op nog meer snelle kreten, probleem-tovenaars en gelukszoekers die elk podium benutten als ze maar aandacht krijgen? Verdient Den Haag niet beter? Zouden wij niet een stukje wijzer worden als we konden terugkijken op vier jaar stadsbestuur waarin wethouders vertellen over hun worstelingen en lastige besluiten? Politici in lange interviews vertellen over hun plannen voor de Den Haag en verantwoording afleggen? We kandidaten ook echt beter kunnen leren kennen? Voor de veelal op Amerikaanse leest gestoelde deskundigen uit politiek, media en bestuur, is dat natuurlijk niet sexy. Sterker nog, bij alle partijen is het systeem inmiddels ingericht om aan kreten-honger en frame-waanzin mee te doen. Wellicht blijk ik over een paar jaar een Don Quichot, maar ik heb besloten niet aan dit circus mee te doen. Deze jongen gaat 'heel Europees' langzaam en inhoudelijk maar degelijk van start met als doel over 10 jaar onze stad een stukje prettiger te hebben gemaakt. Eenvoudigweg, omdat het bij de echt grote vraagstukken jaren duurt voordat je in de politiek resultaat kunt boeken. En dat is het eerlijke verhaal. Neem bijvoorbeeld het plan 'De Kern Gezond' dat aan de basis stond voor een aantrekkelijke Haagse binnenstad. Wie 30 jaar geleden 's-avonds in het centrum rondliep, kon er een kanon afschieten. Wie - voor COVID-19 - rondliep door het centrum proefde in de stad een bruisend buitenleven, prachtige terrassen, bloeiende ondernemingen en mensen die elkaar vrolijk ontmoeten. Dat is niet in één jaar gebouwd, maar kent een geschiednis van tientallen jaren vallen en opstaan. Maar groeide dankzij een doordacht plan en aanpak in de achterzak van stad en ondernemers. Dit langetermijndenken bouwt de echte stad. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij.  

Lees meer »